Γρ. Λαμπράκη & Δημοκρίτου  - Λάρισα, 2410 553901

Επίσημος Διανομέας Daikin Λάρισας

Κλιματισμός VRV

vrv

Μια ολοκληρωμένη λύση για τον έλεγχο του κλιματισμού στο κτίριό σας
Τα συστήματα VRV της Daikin μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας βελτιστοποιώντας την εποχιακή απόδοση με αποτελεσματικές εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες, καινοτόμες τεχνολογίες και έξυπνα συστήματα ελέγχου διαχείρισης ενέργειας.
Η τεχνολογία μεταβαλλόμενου ψυκτικού, που εφευρέθηκε από τη Daikin, προσαρμόζει αυτόματα τη θερμοκρασία του ψυκτικού ανάλογα με το φορτίο για τη δική σας βέλτιστη άνεση και αυξάνει την εποχιακή απόδοση κατά έως και 28% σε σύγκριση με άλλες λύσεις
Ο ακριβής έλεγχος πολλαπλών ζωνών σάς επιτρέπει να ελέγχετε ανεξάρτητα διαφορετικούς ορόφους και χώρους, για να μειώσετε τη συνολική ενεργειακή κατανάλωση.

VRV: Νέα εποχή στην ενεργειακή απόδοση

colpar.image_70a.dkimg.png

                                                            

 

 

 

 

                      VRV 1982

Όταν η Daikin εγκαινίασε το σύστημα κλιματισμού VRV το 1982, παρουσίασε για πρώτη φορά παγκοσμίως την τεχνολογία μεταβαλλόμενης ροής ψυκτικού. Η μεταβαλλόμενη ροή ψυκτικού, γνωστή επίσης ως VRV,* είναι μια τεχνολογία η οποία κυκλοφορεί μόνο την ελάχιστη ποσότητα ψυκτικού που απαιτείται κατά τη διάρκεια ενός κύκλου θέρμανσης ή ψύξης. Αυτός ο μηχανισμός προσέφερε στους χρήστες τη δυνατότητα να ελέγχουν ανεξάρτητα διάφορες ζώνες κλιματισμού, ταυτόχρονα.

*Το VRV είναι εμπορικό σήμα της Daikin Industries, Ltd.

VRV έναντι VRF

Τα VRV και VRF (μεταβαλλόμενη ροή ψυκτικού), είναι δύο διαφορετικοί όροι για την ίδια τεχνολογία. Επειδή το VRV είναι εμπορικό σήμα της Daikin Industries, Ltd., όλες οι άλλες εταιρείες που αντέγραψαν αυτή την τεχνολογία πρέπει να την αποκαλούν VRF.

Πώς λειτουργεί το VRV;

Το VRV είναι μια τεχνολογία που εναλλάσσει τον όγκο του ψυκτικού ενός συστήματος ώστε να ανταποκρίνεται στις ακριβείς απαιτήσεις του κτιρίου. Απαιτείται μόνο ελάχιστη ποσότητα ενέργειας ώστε το σύστημα να διατηρήσει τις ρυθμισμένες θερμοκρασίες και διασφαλίζει ότι απενεργοποιείται αυτόματα όταν δεν εντοπίζονται άτομα στον χώρο. Αυτός ο μοναδικός μηχανισμός επιτυγχάνει μακροπρόθεσμα μεγαλύτερη βιωσιμότητα, καθώς οι χρήστες εξοικονομούν ενεργειακό κόστος την ίδια στιγμή που μειώνουν τις εκπομπές άνθρακα του συστήματος.

Με έως και 64 εσωτερικές μονάδες συνδεδεμένες σε 1 εξωτερική μονάδα, το σύστημα VRV λειτουργεί παρόμοια με ένα σύστημα Multi-Split. Κάθε μεμονωμένη εσωτερική μονάδα καθορίζει την απόδοση που χρειάζεται βάσει της τρέχουσας εσωτερικής θερμοκρασίας και της ζητούμενης θερμοκρασίας από το τηλεχειριστήριο (σημείο ρύθμισης).

Η συνολική ζήτηση όλων των εσωτερικών μονάδων θα καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο η εξωτερική μονάδα θα προσαρμόσει ανάλογα τον όγκο του ψυκτικού και τη θερμοκρασία. Με την παροχή μόνο της απαιτούμενης ψύξης ή θέρμανσης, ο συμπιεστής με inverter συνεχίζει να εξοικονομεί μεγάλη ποσότητα ενέργειας κατά τη λειτουργία του VRV.

 

 

VRV-IV_02_001_Vandervalk_installation-picture.png

 

 

Συνεργαζόμενες εταιρίες

Image
Image

Συνεργαζόμενες εταιρίες

Image
Image
logo.png

Blue Dealer

daikin antiprosopos

© 2023 Daikin Larisa
Powered by larisa istoselides - κατασκευή ιστοσελίδας

Search